Vrijwilligers

Vrijwilligers in de palliatieve (terminale) zorg zijn van onschatbare waarde. Mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten hebben naast professionele medische zorg vaak behoefte aan extra aandacht. En dat is wat onze vrijwilligers kunnen bieden in de vorm van er altijd voor ze zijn. Samen optrekken in die laatste dagen, weken of maanden en daarbij ondersteund door een team van professionals dat 24/7 aanwezig is.

Vrijwilliger worden

Wij zijn een huis waar veel gebeurt en waar vele talenten van harte welkom zijn.  Heeft u interesse, dan zoeken wij gezamenlijk naar de juiste plek. Als vrijwilliger bieden wij u een inwerkperiode waarin u voldoende ervaring kunt opdoen, samen met een ervaren vrijwilliger. Voor iedereen geldt een andere inwerkperiode. Voor alle vrijwilligers bieden wij de onderstaande activiteiten.

  • Introductie training palliatieve terminale zorg
  • Interne inspirerende opleidingen/momenten
  • Praktische vaardigheidstraining voor de zorg
  • Inspiratie avonden met bepaalde thema’s
  • Training hand- en voetmassage
  • Jaarlijkse vrijwilligersdag
Vragen of interesse?

Onze kernwaarden

Respect, betrokkenheid, empathie, representatief, initiatiefrijk, gevoel hebben voor wensen van bewoners, gevoel van gepaste afstand en nabijheid, interpreteren van de sfeer en eigen grenzen bewaken.

jh-groepsfoto
jh-hoveniers
jh-markt
jh-terras
jh-zingen
website marion
website vrijwilligersdag2

Vrijwilligersfuncties

Gastvrouw of gastheer

In deze functie bent u het gezicht van ons hospice. U ontvangt onze gasten en de familieleden en vrienden van onze bewoners. U bewaakt de rust en uitstraling van het huis, en verwent onze gasten en het team. Onze gastvrouwen of gastheren zijn dagelijks aanwezig van 09.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend en feestdagen van 10.00 uur tot 13.00 uur, in een ochtend of middagdienst.

Kok

In ieder huis is de keuken een belangrijke plek. Wat is het heerlijk elke dag verse soep en fijne geuren te ruiken. Alsof je thuis bent. Van inkoop tot het toetje regelt u als kok de dagelijkse wensen, die geheel in het teken staan van het verwennen van onze bewoners. Soms een driegangen maaltijd. En soms een klein favoriet liflafje. Maar altijd  staat de aandacht centraal. Wij koken 7 dagen per week. Als kok bent u aanwezig vanaf 14:30 uur. De maaltijd wordt rond 17.30 uur geserveerd.

Zorgvrijwilliger

Samen met een verpleegkundige houdt u zich bezig met de zorg rondom het bed van onze bewoners. Lichamelijke verzorging, helpen met eten en drinken, wandelen, de krant doornemen, luisteren, de kamer fris houden. Er gewoon zijn. Niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor de naasten. Er zijn per dag 5 vrijwilligers nodig, 2 in de ochtend van 08.00 uur tot 13.00 uur en ’s middags 1 vrijwilliger van 13.00 tot 18.00 uur en in de avonduren 2 vrijwilligers van 18.00 uur tot 23.00 uur. Alle dagdelen zijn bijzonder. De ochtend betreft meer het doen, de middag de rust en de avond soms spiritueel. Maar altijd met aandacht en zorg voor onze bewoners en elkaar.

Technicus/handyman/hulp op administratief gebied

Wij vormen eigenlijk een groot huishouden. Onderhoud is dan ook van groot belang. Er is wel eens een lampje stuk, een piepend bed, een wasmachine verstopt en ga zo maar door. Als technicus/handyman zorgt u ervoor dat alles blijft werken. En als vrijwilliger in de administratie helpt u op dat vlak mee aan een goed geoliede organisatie.

Huis- tuin- en bloemenverzorging

Een opgeruimd, fleurig en vrolijk huis en dito tuin dragen bij aan een positieve en aangename sfeer in en rondom ons huis. Belangrijke vrijwilligerstaken dus.

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit vrijwilligers. De voorzitter geeft leiding aan het bestuur, de penningmeester stelt samen het financiële beleid vast, de secretaris verzorgt de vergaderstukken en zorgt ervoor dat iedereen van het bestuur de relevante informatie heeft, en het medisch bestuurslid volgt de ontwikkelingen binnen het palliatieve domein. Verder staat het bestuur regelmatig in contact met de coördinator algemeen.

 

Heeft u interesse?

Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan door onderstaand formulier in te vullen of door te bellen met 0297 – 230 290.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.