De jaarlijkse vrijwilligersdag

17 jul

Elk jaar is er een dag waarop de vrijwilligers van ons hospice in het zonnetje worden gezet. Dit jaar gebeurde dat op 10 juli jl. Zo’n 80 vrijwilligers togen naar Restaurant Bon aan de Winkeldijk in Vinkeveen.

De weergoden waren ons dit jaar niet erg gunstig gezind, want binnen de kortste keren viel het water met bakken uit de lucht. Maar ondanks dat zat de sfeer er goed in. Helemaal toen er door het team van Bon een heerlijke lunch werd geserveerd!

Vervolgens stonden er buitenactiviteiten gepland, die, na overleg met de organisatoren, toch zijn doorgegaan. Paraplu’s, regenjacks, zelfs vuilniszakken kwamen tevoorschijn om de geplande wandeling en vaartocht en de Jeu de Boule competitie door te laten gaan. Ondanks de regen en soms glibberige paden genoot men volop van de prachtige natuur die er op en rondom de Vinkeveense plassen te vinden is.

Dat de regen niet veel invloed had op de alertheid van de vrijwilligers bleek wel uit de pubkwiz die na de wandeling en vaartocht werd gehouden. Met veel enthousiasme werd er fanatiek mee ‘gekwisd’. De geserveerde drankjes en overheerlijk bittergarnituur werkten daaraan zeker mee.

Al met al een dag die weer eens de verbondenheid toont van vrijwilligers en medewerkers die het hele jaar door proberen liefdevolle zorg en aandacht te geven aan de bewoners die in het hospice verblijven.

websitevrijwilligersdag