Functies

Onze vrijwilligersfuncties

 Gastvrouw of gastheer

In deze functie bent u het gezicht van ons hospice. U ontvangt onze gasten en de familieleden en vrienden van onze bewoners. U bewaakt de rust en uitstraling van het huis, en verwent onze gasten en het team. Onze gastvrouwen of gastheren zijn dagelijks aanwezig van 9 tot 17.00 uur, in een ochtend of middagdienst.

‘Gastvrijheid bestaat uit een klein beetje warmte, wat te eten en buitengewoon veel tederheid!’

Kok

In ieder huis is de keuken en erg belangrijke plek. Wat is het heerlijk elke dag verse soep en fijne geuren te ruiken. Alsof je thuis bent. Van inkoop tot het toetje regelt u als kok de dagelijkse wensen, die geheel in het teken staan van het verwennen van onze bewoners. Soms een driegangen maaltijd. En soms een klein favoriet liflafje. Maar altijd  staat de aandacht centraal. We koken 7 dagen per week. Als kok bent u aanwezig vanaf drie uur in de middag. De maaltijd wordt rond 17.30 uur geserveerd.

‘Samen eten is olie voor de vriendschap’

Zorgvrijwilliger

Samen met een verpleegkundig team houdt u zich bezig met de zorg rondom het bed van onze bewoners. Lichamelijke verzorging, helpen met eten en drinken, wandelen, de krant doornemen, luisteren, de kamer fris houden. Er gewoon zijn. En niet alleen voor onze bewoners, maar ook de naasten. Er zijn per dag 6 vrijwilligers nodig. Drie in de ochtend van 7.45 uur tot 13.00 uur. ’s Middags 1 vrijwilliger van 12.45 tot 18.00 uur. En in de avonduren 2 vrijwilligers van 17.45 tot 23.00 uur. Alle dagdelen zijn bijzonder. De ochtend betreft meer het doen, de middag de rust en de avond soms spiritueel. Maar altijd met aandacht en zorg voor onze bewoners en elkaar.

Technicus/handyman/op administratief gebied

We vormen eigenlijk een groot huishouden. Onderhoud is dan ook van groot belang. Er is wel eens een lampje stuk, een piepend bed, een wasmachine verstopt en ga zo maar door. Als technicus/handyman zorgt u ervoor dat alles blijft werken. En als vrijwilliger in de administratie helpt u op dat vlak mee aan een goed geoliede organisatie.

Bloemendame of-man en tuinteam

Een fleurig en vrolijk huis en dito tuin dragen bij aan een positieve een aangename sfeer in en rondom ons huis. Een belangrijke vrijwilligerstaak dus.