Vrijwilligers

Trots op onze vrijwilligers

Vrijwilligers in de palliatieve (terminale) zorg zijn van onschatbare waarde. We zijn trots op ze. Mensen die ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten hebben naast professionele medische zorg vaak behoefte aan extra aandacht. En dat is wat onze vrijwilligers kunnen bieden in de vorm van er altijd voor ze zijn. Samen optrekken in die laatste maanden, weken of dagen.

Op gepaste afstand en met respect voor de bewoner en de naasten. Daarbij ondersteund door een team van professionals dat 24/7 aanwezig is.

Onze kernwaarden zijn

Respect, betrokkenheid, empathie, representatief, initiatiefrijk , gevoel hebben voor wensen van bewoners, gevoel van afstand en nabijheid, interpreteren van de sfeer en eigen grenzen bewaken.

Vrijwilliger worden?

We zijn een ‘gewoon’ huis waar veel gaande is en waar vele talenten van harte welkom zijn. Schroom dus niet om uw talenten bij ons aan te bieden. U bent van harte welkom! Naast het hebben van een luisterend oor is levenservaring een belangrijke kwaliteit. Maar ook aandacht hebben voor de ander en evenwichtig zijn.

Interesse?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Dat kan door te bellen met 0297 230 290 of een email te sturen naar: info@johanneshospitium.nl.

Opleiding, inwerk en inspiratiemomenten

Komt u bij ons als vrijwilliger aan boord, dan zoeken we gezamenlijk naar de juiste plek. Maar daar blijft het niet bij. U wordt gedegen ingewerkt. Als zorgvrijwilliger bijvoorbeeld, bieden we u een periode van ongeveer 6 weken waarin u ervaring kunt opdoen. Steeds op een ander dagdeel en samen met een goed ingewerkte vrijwilliger. En als gastvrouw of gastheer loopt u aan de hand van een van onze ervaren gastvrouwen een aantal dagdelen mee. Voor iedereen geldt weer een andere inwerkperiode. Elk mens en elke taak is immers uniek.