Werken bij ons

In verband met het vertrek van de huidige voorzitter van het bestuur van het Johannes Hospitium per januari 2019 zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een bestuurstermijn is vier jaar.

Profiel functie voorzitter Bestuur van het Johannes Hospitium De Ronde Venen

De voorzitter geeft leiding aan het bestuur (totaal 5 leden) van het hospice, bereidt (samen met de secretaris en de penningmeester) de twee maandelijkse vergaderingen voor en stelt samen met de overige bestuursleden het beleid vast. De voorzitter heeft regelmatig contact met de algemeen coördinator, die belast is met de dagelijkse leiding.

De voorzitter beschikt zelf over een relevant netwerk, onderhoudt contacten met gemeenten en relaties en vertegenwoordigt het hospice naar buiten. Hij of zij is, net als de rest van ons team, vrijwilliger en heeft affiniteit met het hospice.

Naast voldoening leiding te geven aan een specifieke zorg instelling, biedt deze functie uitdaging en verantwoordelijkheid en boeiende contacten.  Alsmede werken met een gemotiveerd team van vaste medewerkers (8 fte’s) en vrijwilligers (110). Dit alles in een goed lopend High Care Hospice dat in 2018 het twintigjarig bestaan viert.

Profiel kandidaat
De kandidaat die wij zoeken beschikt over:

 • academisch werk- en denkniveau
 • leidinggevende capaciteiten
 • affiniteit met HR
 • affiniteit met palliatieve terminale zorg
 • sociale vaardigheden
 • analytische vaardigheden
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • organisatorisch vermogen

Hij of zij werkt graag in teamverband en beschikt over de volgende vaardigheden:

 • bindend vermogen
 • neemt initiatief
 • kan enthousiasmeren
 • bewaart evenwicht tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand

van belang is ook

 • heeft tijd om ook tijdens werkdagen het hospice extern te vertegenwoordigen
 • woont in de regio

Graag ontvangen we reacties, voorzien van een cv op kdbruintjes@ziggo.nl. Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de huidige voorzitter (die vertrekt na twee bestuurstermijnen van vier jaar) Klaas Dirk Bruintjes, tel. 06-53835571.

 

Vacature Verpleegkundige: per 1 juli 2018

Het team van het Johannes Hospitium zoekt voor 24 uur per week voor alle dagdelen (dag, avond en nacht) een verpleegkundige palliatieve zorg.

Functie-informatie: Als lid van ons multidisciplinair team, dat bestaat uit beroepskrachten en vrijwilligers, bied je palliatieve zorg aan onze bewoners en hun naasten. Daartoe verricht je alle verpleegkundige taken. Je geeft ondersteuning en begeleiding in de ethische aspecten van de zorg, levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de zorgverlening en je kunt samenwerken in een enthousiast team.

Wij vragen:

calibris_logo1

– diploma verpleegkundige niveau 5 met BIG-registratie
– recente werkervaring, bij voorkeur in de palliatieve zorg
– bereidheid tot het volgen van bijscholing palliatieve zorg
– bereidheid om alle diensten te vervullen
– goed kunnen samenwerken in een multidisciplinair team
– leiding kunnen geven aan vrijwilligers
– sociale vaardigheden, empatisch vermogen, flexibiliteit en creativiteit
– zelfstandig en teamplayer, stressbestendigheid
– zelfreflecterend vermogen, affiniteit met psychosociale zorg

Wij bieden een dienstverband van 24 uur per week met een aanstelling voor 1 jaar. Verlening voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden. Een buitenkans om deel uit te maken van een professioneel team in een organisatie in ontwikkeling. Een gedegen inwerkprogramma en goede ondersteuning door middel van Zorg voor Zorgenden, salaris conform CAO Ziekenhuis FWG 50.

Voor informatie over onze organisatie kun je terecht op www.johanneshospitium.nl. Voor meeer functiegerichte informatie bij Wilma Weidgraaf, 0297-230290, coordinatoralgemeen@johanneshospitium.nl

 

Stagiaires:

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste medewerkers en stagiairs. Wanneer je belangstelling hebt! Neem dan alstublieft contact met ons op, 0297 230 290. Of door een mail te sturen aan: info@johanneshospitium.nl

U hoort dan snel van ons. Wil je eens een dagje ervaren hoe het werken in een hospice is… neem dan ook eens contact op. Met betrekking tot een stageplaats voor een verpleegkundige, denken wij aan niveau 4 en 5. Uw keuze voor een stageplaats in de palliatieve zorg moet goed gemotiveerd worden. In ons hospice is ruimte voor 3 tot 4 stageplaatsen per jaar. Als stagiair wordt u één op één begeleid door een palliatief verpleegkundige en werkt u binnen ons team van verpleegkundigen en vrijwilligers. Een belangrijk punt van aandacht het omgaan met uw eigen emoties en houdingsaspecten rondom het sterven.